آیا فیزیوتراپی می تواند رباط های پاره شده را ترمیم کند؟

نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ تیر ۱۴۰۳

قبل از پاسخ به این سؤال توضیح مختصری درباره عملکرد رباط می‌دهیم. در بدن انسان بیش از 600 رباط وجود دارد. این رباط‌ها استخوان‌ها را به هم متصل می‌کنند. حرکت اندام‌ها با کمک این رباط‌ها انجام می‌شود.

حال برمی‌گردیم به پرسش بالا! آیا فیزیوتراپی می‌تواند باعث ترمیم رباط شود؟ بسیاری از بیمارانی که دچار پارگی رباط شده‌اند، این سؤال را از ما می‌پرسند.

برای پاسخ به این سؤال باید ابتدا ببینیم که میزان پارگی رباط چقدر است. اگر پارگی رباط جزئی باشد، با انجام فیزیوتراپی، استراحت و آب‌درمانی در استخر، رباط قابل‌ترمیم است. اما اگر رباط به‌صورت کامل پاره شده باشد، انجام فیزیوتراپی نمی‌تواند باعث ترمیم رباط شود و نیاز به انجام جراحی است. البته در این شرایط نیز قبل از انجام جراحی چند جلسه فیزیوتراپی برای بیمار تجویز می‌شود.

بیشترین احتمال پارگی رباط در بدن در کدام نواحی است؟

رباط‌های بدن در نواحی مختلفی وجود دارد. اما رباط‌ها در برخی از نواحی بیشترین احتمال پارگی و صدمه‌دیدگی را دارند. در زیر این نواحی را ذکر می‌کنیم.

√زانو: زانو یکی از پیچیده‌ترین نواحی بدن است؛ زانو دارای چند رباط اصلی و چند رباط جانبی است. این رباط‌ها نقش حیاطی در پایداری و پشتیبانی از مفصل زانو دارند. فشار بیش‌ازاندازه بر زانو می‌تواند باعث پاره شدن رباط‌ها در ناحیه زانو شود.

√شانه: رباط‌های شانه در پشت و جلوی مفصل وجود دارند و نقش مهمی در حرکت و پشتیبانی از شانه را دارند.

√مچ دست: رباط‌های مچ دست نیز به دلیل فعالیت بالا در معرض آسیب قرار دارند.

√مچ پا: در ناحیه مچ پا نیز چند رباط بسیار مهم وجود دارد.

√کمر: رباط‌های کمر شامل رباط‌های لگن و شکم هستند. این رباط‌ها نقش مهمی در پشتیبانی از ناحیه پایین بدن دارند.

نتیجه: رباط‌هایی که در پنج ناحیه بالا ذکرشده، به فعالیت و فشار بر نواحی ذکرشده، بیشتر در معرض آسیب هستند. بااین‌حال رباط‌هایی که در نواحی دیگر نیز وجود دارند، ممکن است به دلیل فعالیت یا فشار زیاد آسیب ببینند.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *